Idag provade jag göra egen Granola. Vad jag förstår är skillnaden mellan Granola och Müsli mest att Granola är mer som Start och inte lika torrt som müsli. Gott är det i allafall och bra att man själv kan styra hur sött och hur rostat man vill ha det. Dessutom är det extremt enkelt att göra. Nu hade jag inte så mycket nötter och grejer hemma så jag tog lite av det jag hade och jag mätte inte heller.. Det blev lite kladdigt så nästa gång ska jag vara lite noggrannare med måtten ;-)
Jag hackade hasselnötter och paranötter. Hade i kokosflingor, linfrön, pumpakärnor, vaniljpulver, kanel, russin och lite honung och kokosfett. Rostade det i 175 grader ca 15 minuter. Man får röra ibland så det inte bränner.
Nästa gång ska jag ha i havregryn, gojibär och mandel också.
Ska ätas med andakt på min kvarg ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar