Om Camilla


Namn: Camilla
Ålder: Född -73
Bor: Sälen
Familj: Gift och två barn
Gruppträningsinstruktör sedan 2011.
Diagnos: Hypotyreos sedan 0811.

Jag har alltid varit rund, mullig eller vad man nu vill kalla det. Ett långvarigt förhållande i tonåren med en kille som hade en förkärlek för spriten, fick mig att börja tröstäta. Jag åt och han drack. Sen dess har jag kämpat, upp och ner i vikt som en jojo. När man tar till maten som tröst hamnar man oerhört lätt i onda spriraler, och de är svåra att ta sig ur utan hjälp. Långa perioder struntade jag i vikten och jag har varit en bra bit över 100 pannor när jag var som störst. Våren 2010 började jag gå på skivstångspass med ett par kompisar, tyckte det var kul och fortsatte gå regelbundet. När T.O.K.A etablerade en klusterverksamhet i Sälenhallen i januari 2011 blev jag kär i träningen. Det var så oerhört roligt, alla kunde vara med och det gav mig så mycket energi. När jag fick frågan om att bli gruppträningsinstruktör i T-Box skrattade jag och sa nej, inte kan väl jag.. men efter lite funderande så bestämde jag mig för att gå utbildningen. Om inte annat för min egen skull, jag behöver ju inte gå live liksom.
Men jag gjorde det och jag började hålla i pass. Mina pass var uppskattade och jag älskade det. Det här var sommaren 2011. Under 2011 fick jag också hypotyreos. Den historien kan du läsa om här. Jag hade gått ner nästan 20 kg under 2010, som jag nu gick upp igen när min ämnesomsättning stannade. Jag fick medicin och med envishet, jävlaranamma och bestämdhet är jag på väg mot en kropp som jag trivs med. Vikten känns oväsentlig men nästan 30 kg har jag tappat. Nu har jag ytterligare två instruktörsutbildningar och älskar att träna. Nästan all sorts träning. Jag cyklar, springer, lyfter vikter på gymmet och går på en massa olika gruppträningsklasser. Min kropp har aldrig varit så stark som den är idag.

För mig känns det oerhört viktigt att alla känner att de har en plats på den träningen som man vill gå på. Det spelar ingen roll hur du ser ut, vem du är, vad du jobbar med eller varför du tränar. Alla ska ha samma möjligheter och känna sig lika accepterade och vara lika välkomna!
Det är inte så överallt idag. Sen jag blev instruktör så har jag också fått smaka på förutfattade meningar, det är inte ofta men det händer. Blickar som säjer "du kan väl inte.... du orkar väl inte...." för att jag inte ser ut som man tror att alla instruktörer ser ut, men det kan jag och det kan du också.
I dag tar jag inte åt mig längre, jag vet vad jag kan och orkar. Men visst är det en resa att komma även dit. Att våga stå upp för sig själv och säja att man duger.

Nu går min resa mot utmaningar. Halvklassikern och lite annat smått och gott. Kroppen förändras av träningen och kosten får jag jobba ständigt med, det är nog en resa som aldrig tar slut när man har en bakgrund som gravt överviktig.
Men jag mår bra och är oerhört tacksam för min kropp, som orkar med mina äventyr ♥Inom hälsa och träning har jag följande utbildningar:
* Licensierad T-Coreinstruktör  (styrketräning för mage, rygg, bålstabilitet)
* Licensierad T-Boxinstruktör  (Boxningspass. Kondition, styrka och kroppskontroll.)
* T-Ballinstruktör, licensfilm inlämnad (styrketräning med skivstång, vikter och pilatesboll)
* Hälsopromotion 7,5 hp Luleå tekniska universitet


Jag kör klasser på T.O.K.A Gym & Fitness i Sälen2 kommentarer:

 1. Du är ju den ultimata instruktören, vill jag påstå utan att ha tränat för dig! Den resan du har gjort gör dig till det, helt enkelt! Då jag tränar bryr jag mig inte om hur instruktören ser ut, utan HUR hon/han bjuder på sig själv, leder gruppen, gör passet kul, helt enkelt.
  Kramis Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad rart sagt av dig! Kram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...