06 maj, 2012

Dagens LCHF-middag och efterrätt

Dagens LCHF- middag!

Festlig ädelfilé
Ingredienser: 
Smör
Broccoli
1 Vitlöksklyfta
1 Fläskfilé
1 Paket bacon
1 Burk Creme Fraiche
1 Paket vispgrädde
Buljongtärning/fond/soya för sälta
1 Kvibile Ädel

Din favoritsallad

En jättegod middag som hela familjen gillade (eller Tova bara lite grand ;-))


Gör så här:
Lägg ett par nävar tinad broccoli i en ungsform.
Stek en hackad vitlöksklyfta i smör, lägg ner en fläskfilé i bitar i vitlöks-smöret och stek dom, när dom är fördigstekt lägger du ner fläskfilen och vitlöksbitarna i formen ovanpå broccolin.
Stek sen ett paket bacon i bitar och lägg dessa över fläskfilen. låt fettet vara kvar i stekpannan.
Rör ner en burk Creme Fraiche och ett par dl grädde i baconflottet. Tillsätt lite soya eller buljongtärning för sälta och smula ner en ädelost och låt detta puttra ihop till en sås. Häll det över allting i formen och riv lite god ost över och gratinera i ugnen tills osten blivit gyllenbrun. 
Servera med en god sallad med lite fetaost och du har en festmåltid! =) 





Middagsreceptet hittade jag här;
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=387

Och efterrätt...som är egenkomponerad.

Mixade frysta jordgubbar och vispgrädde som jag bara tillsatte lite vaniljpulver i. Inget socker!


1 kommentar:

  1. Gott Camilla. Efterrätten ser fräsch ut. Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...