Dagens LCHF- middag!
Festlig ädelfilé
Ingredienser:
Smör
Broccoli
1 Vitlöksklyfta
1 Fläskfilé
1 Paket bacon
1 Burk Creme Fraiche
1 Paket vispgrädde
Buljongtärning/fond/soya för sälta
1 Kvibile Ädel
Din favoritsallad
En jättegod middag som hela familjen gillade (eller Tova bara lite grand ;-))
Gör så här:
Lägg ett par nävar tinad broccoli i en ungsform.
Stek en hackad vitlöksklyfta i smör, lägg ner en fläskfilé i bitar i vitlöks-smöret och stek dom, när dom är fördigstekt lägger du ner fläskfilen och vitlöksbitarna i formen ovanpå broccolin.
Stek sen ett paket bacon i bitar och lägg dessa över fläskfilen. låt fettet vara kvar i stekpannan.
Rör ner en burk Creme Fraiche och ett par dl grädde i baconflottet. Tillsätt lite soya eller buljongtärning för sälta och smula ner en ädelost och låt detta puttra ihop till en sås. Häll det över allting i formen och riv lite god ost över och gratinera i ugnen tills osten blivit gyllenbrun.
Servera med en god sallad med lite fetaost och du har en festmåltid! =)
Och efterrätt...som är egenkomponerad.
Mixade frysta jordgubbar och vispgrädde som jag bara tillsatte lite vaniljpulver i. Inget socker!
Gott Camilla. Efterrätten ser fräsch ut. Kram
SvaraRadera