Homemade Granola by Camilla
8 dl havregryn
2 dl boveteflingor
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl hackade sötmandlar
1 dl hackade hasselnötter
0,5 dl kokosflingor
0,75 dl vatten
0,75 sol- eller rapsolja
0,75 dl honung
Vaniljpulver
Pepparkakskrydda (kanel funkar lika bra)
Gojibär, russin eller vad som finns hemma, tillsätt bär/frukt när granolan har svalnat.
Man kan variera lite som man vill, både med innehåll och smaksättning.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rör ihop alla ingredienser och bred ut på två plåtar med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen tills den fått fin färg, rör ibland så det inte bränns.
Förvara i tätslutande burk.
Luktar jul huset nu :-)
Chokladbarsen som jag också gjorde idag hittar du recept på här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar