16 juni, 2012

TOKA i Falu-Kuriren


TOKA fick en stor artikel i dt.se (Falu-Kuriren)


Fr v Emma Igelström, Amanda Igelström, Pamela Hedlund, Martha Hincapie och Camilla Lind, instruktörer i den nya träningsanläggningen som öppnats i Experium, Lindvallen.
FOTOGRAF:Anders Mojanis

Gymkedja storsatsar i Sälen

Tränings- och utbildningscentrum i Experium

SÄLEN

Träning, omtanke, kost, aktivitet. Det är vad namnet på träningsföretaget Toka står för. Toka har sina rötter i Mora och gör nu en storsatsning i Sälen med en helt ny träningsanläggning i Experium i Lindvallen.

Relaterat

Pamela Hedlund, med rötter i Malung och bosatt i Mora har grundat träningsföretaget Toka.

Pamela och Magnus Hedlund driver träningsföretaget Toka och här provar de utrustning i deras nyaste anläggning i Experium i Sälen.

PAMELA HEDLUND
Ålder: 41 år.
Familj: Maken Magnus, barnen Rasmus 17, Ronja 14.
Bor: Mora, uppvuxen i Malung.
Yrke: Manager i träningsföretaget TOKA, personlig tränare, koreograf.
Intressen: Antikt, skriver musik, spelar piano och gitarr, dans och koreografi.
Mål och dröm: Ingen ska behöva betala multum för att träna, barn och ungdomar ska kunna träna gratis, träning ska inte vara en klassfråga, men den ska vara rolig.


– Vi har öppnat en ny träningsanläggning på 1 000 kvadratmeter i Experium. Här har vi gym, lokaler för gruppträning och det största lekrummet för barn i Västerdalarna, för familjer som vill ha barnpassning när de tränar, säger Pamela Hedlund som driver Toka tillsammans med maken Magnus.
I den nya träningsanläggningen har cirka två miljoner kronor investerats, framför allt i olika sorters träningsmaskiner.
Anläggningen i Sälen kommer också att bli utbildningscentrum för Toka. Här ska man utbilda instruktörer och rådgivare i olika tränings- och kostprogram till andra träningsanläggningar, som kommer att öppna runt om i Sverige i Tokas namn.
– Under en tvåårsperiod satsar vi på att kunna leverera gruppträning och träningsanläggningar på flera platser. Hittills har vi etablerat vårt koncept på sex olika platser i Dalarna och fler är på gång, även i mellersta Sverige, säger Pamela.
Hon har sedan unga år haft intresse för dans och musik. Det intresset grundades när hon som tonåring växte upp i Malung och deltog i fritidsgården Dölgårdens show- och dansgrupper.
– Det var häftigt att vara med i Dölgårdens shower, en verksamhet som ju annars inte fanns i Malung, säger hon.
När Pamela sedan flyttade till Furudal 1995 startade hon föreningen Toka i liknande anda som Dölgårdens shower. Det blev succé, och av 160 barn i byn var nästan vartenda ett med. I Rättvik belönades hon med Guldbryggepriset för sitt ungdomsarbete.
Senare har Toka blivit ett företag med sina egenutvecklade träningsprogram och instruktörsutbildningar.
– De senaste tio åren har verksamheten exploderat. Satsningen som vi gör i Sälen ingår i ett landsomfattande projekt. Det går ut på att vi gör Sverige gladare, starkare och friskare. Örebro och Östersund är på gång och flera andra ställen är i startgroparna, säger Pamela.
För anläggningen i Sälen räknar Pamela med att kunna sysselsätta 5-7 instruktörer under lågsäsong och ungefär dubbelt så många under högsäsong.
– Jag hoppas att vi ska kunna locka både lokalbefolkning och turister. Vi ska också bygga upp olika evenemang i samarbete med Experium och Skistar, säger Pamela Hedlund som tycker att satsningen i Sälen fått en rivstart och ett positivt mottagande.

Källa:
http://www.dt.se/nyheter/malungsalen/1.4805292-gymkedja-storsatsar-i-salen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...