11 maj, 2012

Hypotyreos, LCHF och tillskott

Jag har hypotyreos, det tror jag de flesta vet som läser min blogg.
Det betyder att min ämnesomsättning inte fungerar som den ska, den är väldigt långsam.
För det här äter jag levaxin och mina hormonvärden är normala idag, men som det verkar så får jag jobba och slita extra hårt för att få kilona att släppa taget.
Tack vare träningen så minskar jag ändå och jag har blivit ganska många cm mindre totalt.
Men det är lång väg kvar..
Jag läser mycket om hypotyreos, träning, tillskott och vad som kan hjälpa min kropp med att öka ämnesomsättningen.
Samtidigt försöker jag att ta det lugnt, att inte stressa kroppen. Stress är det värsta kroppen vet och då händer inget.

Jag läser en del på Anna Hallens hemsida, hon har skrivit ett intressant inlägg om tillskott.
Hon skriver tex detta:

De jag inte lyckade med full ut var alla med problem med sköldkörteln. Varför kluddar den för så många? Vad kommer det i från? Tyvärr har jag inte hela facit ännu, men en stor del kan vara brist på just selen och jod.
Selen är nödvändigt för bildning av ett aktivt sköldkörtelhormon. Många tror även att selenbrist kan förvärra effekterna vid jodbrist. Brist på jod kan alltså leda till hypotyrodism och störningar i kroppens ämnesomsättning.


Nummer ett hjälpa sköldkörtelhormonen så de verkligen har tillräckligt med byggnadsmaterial. Du behöver selen och jod. Jag hade valt att i dagsläget köpa tillskott, så du inte behöver lägga extra tanke på maten just nu. Jod finns som Kelp i hälsokosten. Selen finns i ren form, ibland med E. Helt ok, bara E är naturligt.


Källa; Anna Hallen

Jag har läst ännu mer om just selen och jod och dess positiva effekter på personer med diagnosen Hypotyros.
Därför har jag bestämt mig för att äta det ett tag, för att se hur jag mår och om det gör nån skillnad.

LCHF är också en kost som många tror är extra positivt för oss med hypotyreos. Jag har tagit bort kolhydraterna mer eller mindre helt sen januari. Jag tog nya prover i mars och då var värdena också bra, det ska bli spännande att se vad de är nästa gång jag kollar.

Sen kan jag också säja att jag har inga problem med träningen trots lite kolhydrater, jag känner ingen som helst orkeslöshet utan snarare tvärtom.
Pigg, stark och glad i kroppen!


4 kommentarer:

 1. You go girl. Som sagt allt tar tid och stress är ej våran vän! Du är så duktig
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Lillan8:36 fm

  Kram Camilla, du e duktig!<3 Lillan

  SvaraRadera
 3. Ett tips ! http://www.kunskapskällan.se

  SvaraRadera
 4. Åh...hej, som jag letat efter ngn med hypo som tränar mkt och har bra koll. Ska kolla upp selen och jod. Börjar fundera på LCHF ...livrädd för allt jag inte får äta...jag ÄLSKAR potatis , ris,pasta och bröd. Kanske fungerar LCHF som viktminskningsmetod och att man sen kan käka kanske GI...lite kolhydrater iaf. Vad tror du ?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...