05 september, 2013
Tacopaj LCHF variant
Glutenfri Tacopaj (LCHF deg)
75 gr kallt Smör
1 dl Mandelmjöl
1 dl Kokosmjöl
½ dl Sesamfrön
2 msk Fiberhusk
1 Ägg
2 msk Vatten
1 krm Havssalt
Skär smöret i små tärningar. Häll mjölsorterna, fiberhusk och salt i en bunke. Lägg ner smörtärningarna och knäck i ägget. Blanda samman degen en minut med elvisp, tills smöret har arbetats in. Tryck ut den med handflatan i en smord pajform.
Ställ in i formen i kylen att stelna i 30 minuter, så sjunker den inte ihop under gräddningen.
Förgrädda pajskalet i 5 min på 200°.
Pajfyllning
Tacofärs
Rör ihop och slå över:
3 Ägg
1 dl Keso
1 dl Grädde
2 dl Riven Ost (jag hade mager)
Havssalt och svartpeppar
Cocktailtomater på toppen
Grädda ca 30 min i 200 grader.
Originalreceptet som jag modifierat lite kommer från Birgitta Höglunds blogg.
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/10/05/kycklingpaj-lchf-glutenfri-och-ekologisk/
Jag följer inte LCHF men min mage mår bättre utan vetemjöl och den här pajdegen är kanon. Kan också användas som efterrättsvariant om man minskar salt och tillsätter tex lite sukrin, stevia eller vanligt socker. Vad man nu föredrar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar